субота, 16. јануар 2016.

Kako urediti obrve ? :)

Obrve su uvek bile specifična tema. Nisu nešto što može da se menja svaki dan. Veoma bitna stvar je redovno održavanje obrva, tj. čupanje i šišanje. Kada je u pitanju oblik obrva najbolje je da pratite prirodni oblik. Ukoliko se  prirodan oblik izgubio zbog silnog čupkanja, onda je najbolje da oblik obrva uskladite sa oblikom lica.

Da bi na što lakši način dobili željeni oblik obrva najbolje je da jedan period, tri do četiri nedelje, ne čupate obrve i da ih pustite da narastu. Možda period od tri do četiri nedelje  zvuči haotično, međutim uz pomoć šminke i bele olovke možete da skrenete pažnju sa vaših obrva.  Kada pustite obrve da narastu najbolje je da odete kod kozmetičara da ih sredi. Ukoliko sami želite da to uradite nekoliko smernica biće korisnice. Za ovaj posao potrebna vam je : pinceta, makazice, češljić za obrve i senka za obrve ili olovka.




Pokvasite obrve toplom vodom, na ovaj način folikula dlake će da omekša i sam postupak biće bezbolniji. Olovkom ili senkom za obrve iscrtajte oblik koji želite da postignete. Procenite da li vam odgovara i da li vam se sviđa. Sve ispod linije željenog oblika počupajte. Nakon toga uzmite češalj za obrve, začešljajte ih prema gore i prema dole. Sve što dužinom prelazi liniju željenog oblika ošišajte makazicama. Nikako ne treba da čupate ove dlačice, na taj način gubite na gustini obrva. Kada ste to uradili, obrve očistite i začešljajte u smeru rasta. Olovkom ili senkom popunite obrve. Kod popunjavanja olovkom veoma bitna stvar je da koristite olovku namenjenu isključivo za obrve ! Senka MORA biti MAT ! Ukoliko korisite senku biće vam potrebna i jedna uglasta četkica.




Obrve popunite tako da izgledaju prirodno a ne kao da ste imali dvojku iz likovne kulture.Popunjavajte u smeru rasta dlačica, koristite kratke poteze i na kraju rasčešljajte obrve da se boja sjedini. Neka vaše obrve budu slične boje kao vaša kosa. Isto tako ukoliko ste brineta ili crnka neka vaše obrve budu svetlije od kose za nijansu dve, ako ste plavuša neka budu tamnije.
Kada ste sve to završili  uzmite korektor i počistite ispod obrva, nikako ne treba preterivati sa količinom ! Svetlu mat (bež ili belu ) senku nanesite preko korektora. Ovo će naglasiti oblik obrva, izgledaće lepše i sofisticiranije. 
Ne treba nikako forsirati da vaše obrve budu iste. To je prosto nemoguće, vaše obrve su sestre a ne blizankinje. Dve strane lica nisu iste, mimika na stranama lica nije ista. One treba da budu slične i lepe na svoj način. 
Ukoliko imate neposlušne obrve možete uzeti gel za obrve i fiksirati ih. Ukoliko nemate gel za obrve, iskoristite gel za kosu, lagano ga prstom utapkajte preko obrva. Na ovaj način obrve će ostati na mestu celi dan. 

субота, 9. јануар 2016.

Loreal gel eayliner

Ova super stvarčica dolazi u kartonskom pakovanju sa četkicom za nanošenje.Pun naziv je Loreal Gel Inteza Eayliner, nijansa 01 Pure Black. Nalazi se u staklenoj ambalaži težine 2.8 gr. Veoma je lagane i kremaste strukture, lako se nanosi. Rok trajanja je 24 meseca od dana otvaranja, međutim mana gel eayliner-a je što se dosta brzo suši tako da ne izdrži do isteka roka. Da bi vam što duže trajao treba voditi računa da ga dobro zatvorite svaki put.
Veoma je dobro pigmentovan. U pakovanju dolazi sa četkicom za nanošenje. Četkica kao četkica nije ništa specijalno, ali može da posluži. Ja sa njom uspem da izvucem lepu i preciznu liniju. Vi možete uzeti uglastu ili tanku četkicu za eayliner. Četkicu očistite nakon svakog                                                                  korišćenja. 

Dobra strana gel eayliner-a je što možete da ga koristite umesto olovke za oči, kao bazu za tamne senke ukoliko radite smokey eay, kada radim cat eay gel eayliner je prva stvar koju uzimam..Možete da ga nanesete i u vodenu liniju oka.



Ako želite nešto multifunkcionalno onda je gel eayliner odličan izbor. Ovo je super stvarčica. Košta oko 17 KM i može se kupiti u Cm-u.

Na oči sam nanela dva sloja. Kao što sam rekla lako se nanosi, dugo traje, lepo igleda na očima. Moja topla preporuka za ovaj proizvod.