среда, 18. новембар 2015.

Kako odrediti podton kože.

Osnova dobre šminke je savršen ten. Puderi služe za prekrivanje nedostataka na licu i treba da izgledaju sasvim prirodno i da se ne primeti razlika izmedju pudera i vaše kože. Da se to postigne treba odabrati odgovarajuću nijansu i boju, a odgovarajuću nijansu možete izabrati ako znate koji je vaš podton kože. Najčešća greška kod devojaka je promašena nijansa i boja pudera. 
Šta je podton kože ? To je ona nijansa koja je vidljiva ispod kože.

Postoje tri podtona kože:

* hladni ili rozikasti (Ovaj podton je veoma retko zastupljen na našem prostoru i ima ga mali      broj ljudi. Hladni podton je kada iz vaše kože izlazi jedna ,,rozikasta nijansa" tj. kada ispod        vaše kože ima dosta roze pigmentacije. Osobe hladnog podtona najčešće su dosta svetle            puti.)

* topli ii žuti ( Najlakše možete prepoznati da li imate topli podton je da imate žute ili zlatne       nijanse koje prodiru koz vašu kožu.)

* neutralni podton (Ovo je kombinacija žutog ili rozog podtona. Osobama sa neutralnim              podtonom je najteže da pronađu odgovarajuću nijansu pudera. Oni imaju kombinaciju dva      podtona i najčešće moraju mešati dva pudera . )

Kako odrediti podton kože ?

Postoje tri testa za određivanje podtona. Prvi test je test vena. Ukoliko su vam na ruci vene isključivo plave boje vi imate hladni podton. Ukoliko su vam sve vene zelene imate topli a ako su vam vene plave, zelene ili ljubičaste boje vi imate neutralan podton kože.
Test  sa belim papirom. Pored lica stavite beli papir. Pogledajte se u ogledalo i vidite koji podton izlazi iz vaše kože, da li je rozi, žuti ili kombinacija ova dva.

Zadnji test je test zlata ili srebra. Kada isprobavate zlatni ili srebreni nakit primetili ste da vam jedno više odgovara. Ukoliko vam više odgovara srebreni nakit vi ste hladni podton, ako vam više odgovara zlato vi ste topli podton ili ako vam odgovara i zlato i srebro vi ste neutralan podton.

Kada konačno odredite vaš podton kože nećete mašiti nijansu pudera. Veliko olakšanje je što je što je na puderima označeno kojem podtonu odgovaraju tako da je na vama samo da odaberete odgovarajuću boju.

Нема коментара:

Постави коментар