петак, 11. децембар 2015.

Kako odabrati i naneti puder

Kao što sam već rekla, savršen ten je osnova svakog makeup-a. Da bi ten bio bio savršen neophodno je pripremiti lice i odabrati odgovarajući puder. O tome sam govorila u prva dva posta. http://beautyandmekeup.blogspot.ba/2015/11/priprema-koze-za-sminkanje.html

Kako odabrati puder  ?

Kako odredite podton kože lako je odabrati odgovarajuću nijansu i boju pudera. Veoma bitna stvar je i da puder odaberemo prema tipu naše kože i kakvu pokrivnost želimo. Šta to znači ? Devojke koje imaju suvu kožu ne treba da uzimaju pudere koje imaju mat finiš, iz razloga što će još više isušiti njihovu kožu, kože će početi da se peruta, naročito predeo oko očiju. Isto tako devojke sa masnom ili kombinovanom kožom ne treba da uzimaju pudere koji daju dodatni sjaj. Lice će vam izgledati samo masno i prljavo. Bitna stavka je da odlučite kakvu pokrivnost želite. Postoji slaba, srednja i potpuna pokrivna moć pudera. 

Puderi sa slabom prekrivnom moći su veoma lagani, prekriće vam jako malo nedostataka. Ovo je odličan izbor za devojke koje nemaju većih problema na licu, za svakodnevnu šminku. 
Puderi sa srednjom prekrivnom moći prekrivaju veći deo vaših nedostataka. Po meni su odličan izbor za svakodnevnu i večernju šminku. Nisu teški za naše lice, najčešće mogu i da se nadograđuju. Što znači da jedan sloj daje srednju a dva sloja potpunu prekrivnost. 

Puderi sa potpunom prekrivnom moći uglavnom se koriste za scensku šminku i za rad na televiziji. Oni su dosta teški. Ne preporučujem ih za svakodnevni makeup. Nema potrebe da svakodnevno opterećujete svoju kožu teškom šminkom. Ako imate problematično lice bolje je da izaberete laganiji puder i nedostatke prekrijete korektorom. 

Kako naneti puder ?

Puder se može nanosti na tri načina: - prstima, sundjerom ili četkom za puder. Meni je najlakše naneti puder četkom.  Ukoliko imate problematično lice tapkanjem i utiskivanjem pudera u kožu postićete najveću pokrivnost i puder će vam duže  trajati na licu.

Postoje različite četke za tečni puder. Meni su idealne ravno sečene četke.




Nakon pripreme lica sledi nanošenje pudera. Uzmite puder i dovoljnu količinu stavite na gornji deo šake. Na taj način puder će se zagrejati na temperaturi vaše kože.  Uzmite četku za puder ili sunđer (šta već koristite) i počnite lagano sa aplikacijom. Krenite od centralnog dela lica ka spoljašnjem. Puder možete razmazivati ili tapkati i utiskivati u kožu. Bolju prekrivnost postižete tapkanjem. Puder utiskujte ili blendajte dok se u potpunosti ne sjedini sa vašom kožom. Poenta je da se ne vidi da imate puder. :) Nezaobilazna stavka je da prilikom blendanja puder spustite preko vilične kosti na vrat, da se ne primeti razlika u boji.  Ponovo ponavljam blendajte i samo blendajte, tu ne možete da pogrešite. Ukoliko vam jedan sloj pudera nije dovoljan, nikako nemojte istresti gomilu pudera na vaše lice. To neće moći lepo da se osuši i sjedini, koža će izgledati masno i prljavo. Nanesite jedan tanki sloj, ukoliko to nije dovoljno sačekajte da se prvi sloj osuši i nanesite još jedan tanki sloj. Ukoliko niste pokrili sve nedostatke onda uzmite korektor i tapkajte na bubuljice, mladež ili sta već želite da pokrijete. Za to su najbolji kremasti korektori. Oni su gusti i bolje prekrivaju nedostatke. Za podočnjake uzmite tečni korektor , koji je za nijansu svetliji od pudera. Nanesite ga ispod oka u obliku obrnutog trougla i utapkajte. Tečni korektori su bolji za predeo oko očiju zato što su laganiji i ne uvlače se u sitne borice . Nakon toga uzmite puder u kamenu ili prahu i fiksirajte sve ovo što ste naneli. Na ovaj način ten će lepše izgledati i produžićete trajnost vaše šminke.












Нема коментара:

Постави коментар