субота, 12. децембар 2015.

Neven krema

Neven krema za negu i zaštitu svih tipova kože, posebno za suvu, osetljivu i oštećenu. Sadrži uljani ekstrakt nevena koji zajedno sa vitamnom E i pantenolom deluje umirujuće, zacelujuće i obnavljajuće. Ostale komponente kreme doprinose izrazitoj hidrataciji kože i čine je izrazito mekom i sjajnom. Ne ostavlja vidljivi masni fil nakon nanošenja, zbog čega se može koristiti na svim delovima tela gde je koža suva i oštećena. Ne sadrži parabene.

Iskreno, za nevenovu kremu sam zaboravila i da postoji. Sećam se nekada davno da smo je imali u kući i da se potrošila i više je niko nije kupovao. Pre neko vreme išla sam sa mamom u kupovinu i videla slučajno na polici nevenovu kremu. Cena je bila niska, oko 4KM 150 ml kremice. Ja sam je uzela čisto da probam i oduševila sam se. Baš kao što piše na deklaraciji krema za SVE ! Žute je boje, ambalaža je plastična. Krema je fenomenalna, koristila sam je umesto mleko za telo, posebno sam mazala laktove i kolena gde je koža suvlja, za zanoktice, stopala, ruke, lice, itd. Veoma brzo se upije, koža  nije masna, a opet je i hidrirana meka i glatka kao saten. Volim isto da pred spavanje tapaciram ruke i lice sa gomilom kreme i do ujutru se sve upije a koža bude divna.
Ovo je definitivno krema koju svaka kuća treba da ima. Veoma je zdrava i korisna a opet je veoma pristupačna . Može se naći u bilo kojem bolje snadbevenom marketu, Cm-u, Dm-u , Didacu, a veoma je jeftina tako da svi mogu da je kupe.

Loreal True Match

Danas pričam o Loreal True Match puderu. Meni je ovo najbolji puder u drogerijskom rangu koji se može naći na našem tržištu. Koristim ga dugo za dnevnu, večernju pa čak i scensku šminku. 
True Match je tečni puder koji se prilagođava teksturi i boji kože. Stapa se sa prirodnim tonom kože, ne sadrži filtere, parfeme i ulja. Namenjen je svim tipovima kože, sadrži SPF 17. 
Dolazi u staklenoj bočici od 30 ml sa pumpicom.  Na poleđini bočice je istaknuta deklaracija proizvoda. Ima široku paletu boja, tako da svi mogu naći ono što njima odgovara. 
Dobra stvar kod ovog pudera je to što ima oznaku podtona. 

Zaista se pokazao kao odličan. Lako se blenda, prilagođava se prirodnom tonu kože. Na koži je prijatan, čini je mekom i baršunastom. Izgleda prirodno i meni se posebno svidelo što se brzo i lako suši i uopšte se ne primećuje na koži da imate puder. Nemate osećaj maske na licu. Ima srednju pokrivnu moć koja može da se nadograđuje.
Kada se istisne dosta je redak ali to ga čini tako laganim i prijatnim. 


Ovo je par sekundi nakon nanošenja. Kao što sam rekla veoma dobro pokriva i brzo se suši. Iako je namenjen svim tipovima kože ja bih ga preporučila devojkama sa normalnom i suvom kožom. Ukoliko imate kombinovanu ili masnu kožu velika je verovatnoća da će T zona nakon nekog vremena da prosija. Nakon nanošenja preporučujem da se puder fiksira puderom u prahu ili kamenu, čisto da mu se produži trajnost.

Na kraju suma sumarum, veoma dobar i kvalitetan puder. Regularna cena  mu je oko 25 KM. Može se nabaviti u svim Cm i Dm marketima i u nekim Didaco radnjama. Često imaju i sniženja, ja ga kupim za 18, 19 ili 20 KM.
Meni bočica od 30 ml traje skoro 4 meseca, s tim da se šminkam skoro svaki dan, tako da je ovo odlična investicija. Ukoliko želite dobar, kvalitetan i postojan puder onda je Loreal Tru Match savršen izbor,

петак, 11. децембар 2015.

Kako odabrati i naneti puder

Kao što sam već rekla, savršen ten je osnova svakog makeup-a. Da bi ten bio bio savršen neophodno je pripremiti lice i odabrati odgovarajući puder. O tome sam govorila u prva dva posta. http://beautyandmekeup.blogspot.ba/2015/11/priprema-koze-za-sminkanje.html

Kako odabrati puder  ?

Kako odredite podton kože lako je odabrati odgovarajuću nijansu i boju pudera. Veoma bitna stvar je i da puder odaberemo prema tipu naše kože i kakvu pokrivnost želimo. Šta to znači ? Devojke koje imaju suvu kožu ne treba da uzimaju pudere koje imaju mat finiš, iz razloga što će još više isušiti njihovu kožu, kože će početi da se peruta, naročito predeo oko očiju. Isto tako devojke sa masnom ili kombinovanom kožom ne treba da uzimaju pudere koji daju dodatni sjaj. Lice će vam izgledati samo masno i prljavo. Bitna stavka je da odlučite kakvu pokrivnost želite. Postoji slaba, srednja i potpuna pokrivna moć pudera. 

Puderi sa slabom prekrivnom moći su veoma lagani, prekriće vam jako malo nedostataka. Ovo je odličan izbor za devojke koje nemaju većih problema na licu, za svakodnevnu šminku. 
Puderi sa srednjom prekrivnom moći prekrivaju veći deo vaših nedostataka. Po meni su odličan izbor za svakodnevnu i večernju šminku. Nisu teški za naše lice, najčešće mogu i da se nadograđuju. Što znači da jedan sloj daje srednju a dva sloja potpunu prekrivnost. 

Puderi sa potpunom prekrivnom moći uglavnom se koriste za scensku šminku i za rad na televiziji. Oni su dosta teški. Ne preporučujem ih za svakodnevni makeup. Nema potrebe da svakodnevno opterećujete svoju kožu teškom šminkom. Ako imate problematično lice bolje je da izaberete laganiji puder i nedostatke prekrijete korektorom. 

Kako naneti puder ?

Puder se može nanosti na tri načina: - prstima, sundjerom ili četkom za puder. Meni je najlakše naneti puder četkom.  Ukoliko imate problematično lice tapkanjem i utiskivanjem pudera u kožu postićete najveću pokrivnost i puder će vam duže  trajati na licu.

Postoje različite četke za tečni puder. Meni su idealne ravno sečene četke.




Nakon pripreme lica sledi nanošenje pudera. Uzmite puder i dovoljnu količinu stavite na gornji deo šake. Na taj način puder će se zagrejati na temperaturi vaše kože.  Uzmite četku za puder ili sunđer (šta već koristite) i počnite lagano sa aplikacijom. Krenite od centralnog dela lica ka spoljašnjem. Puder možete razmazivati ili tapkati i utiskivati u kožu. Bolju prekrivnost postižete tapkanjem. Puder utiskujte ili blendajte dok se u potpunosti ne sjedini sa vašom kožom. Poenta je da se ne vidi da imate puder. :) Nezaobilazna stavka je da prilikom blendanja puder spustite preko vilične kosti na vrat, da se ne primeti razlika u boji.  Ponovo ponavljam blendajte i samo blendajte, tu ne možete da pogrešite. Ukoliko vam jedan sloj pudera nije dovoljan, nikako nemojte istresti gomilu pudera na vaše lice. To neće moći lepo da se osuši i sjedini, koža će izgledati masno i prljavo. Nanesite jedan tanki sloj, ukoliko to nije dovoljno sačekajte da se prvi sloj osuši i nanesite još jedan tanki sloj. Ukoliko niste pokrili sve nedostatke onda uzmite korektor i tapkajte na bubuljice, mladež ili sta već želite da pokrijete. Za to su najbolji kremasti korektori. Oni su gusti i bolje prekrivaju nedostatke. Za podočnjake uzmite tečni korektor , koji je za nijansu svetliji od pudera. Nanesite ga ispod oka u obliku obrnutog trougla i utapkajte. Tečni korektori su bolji za predeo oko očiju zato što su laganiji i ne uvlače se u sitne borice . Nakon toga uzmite puder u kamenu ili prahu i fiksirajte sve ovo što ste naneli. Na ovaj način ten će lepše izgledati i produžićete trajnost vaše šminke.












среда, 18. новембар 2015.

Kako odrediti podton kože.

Osnova dobre šminke je savršen ten. Puderi služe za prekrivanje nedostataka na licu i treba da izgledaju sasvim prirodno i da se ne primeti razlika izmedju pudera i vaše kože. Da se to postigne treba odabrati odgovarajuću nijansu i boju, a odgovarajuću nijansu možete izabrati ako znate koji je vaš podton kože. Najčešća greška kod devojaka je promašena nijansa i boja pudera. 
Šta je podton kože ? To je ona nijansa koja je vidljiva ispod kože.

Postoje tri podtona kože:

* hladni ili rozikasti (Ovaj podton je veoma retko zastupljen na našem prostoru i ima ga mali      broj ljudi. Hladni podton je kada iz vaše kože izlazi jedna ,,rozikasta nijansa" tj. kada ispod        vaše kože ima dosta roze pigmentacije. Osobe hladnog podtona najčešće su dosta svetle            puti.)

* topli ii žuti ( Najlakše možete prepoznati da li imate topli podton je da imate žute ili zlatne       nijanse koje prodiru koz vašu kožu.)

* neutralni podton (Ovo je kombinacija žutog ili rozog podtona. Osobama sa neutralnim              podtonom je najteže da pronađu odgovarajuću nijansu pudera. Oni imaju kombinaciju dva      podtona i najčešće moraju mešati dva pudera . )

Kako odrediti podton kože ?

Postoje tri testa za određivanje podtona. Prvi test je test vena. Ukoliko su vam na ruci vene isključivo plave boje vi imate hladni podton. Ukoliko su vam sve vene zelene imate topli a ako su vam vene plave, zelene ili ljubičaste boje vi imate neutralan podton kože.
Test  sa belim papirom. Pored lica stavite beli papir. Pogledajte se u ogledalo i vidite koji podton izlazi iz vaše kože, da li je rozi, žuti ili kombinacija ova dva.

Zadnji test je test zlata ili srebra. Kada isprobavate zlatni ili srebreni nakit primetili ste da vam jedno više odgovara. Ukoliko vam više odgovara srebreni nakit vi ste hladni podton, ako vam više odgovara zlato vi ste topli podton ili ako vam odgovara i zlato i srebro vi ste neutralan podton.

Kada konačno odredite vaš podton kože nećete mašiti nijansu pudera. Veliko olakšanje je što je što je na puderima označeno kojem podtonu odgovaraju tako da je na vama samo da odaberete odgovarajuću boju.